U moru recepata uvek nas privuče neki koji nam ili zbog sastava ili zbog načina pripreme ili pak zbog izgleda zapadne za oko. Svi imamo različite ukuse kada je hrana u pitanju pa nam se tako i dopadaju različite poslastice. Jedna je ipak trenutno baš aktuelna i dopadljiva mnogim ženama i njihovim ukućanima. Da li zbog ukusa ili zbog dve varijante njene pripreme, čoko moko torta je trenutno hit pa ćemo vam je i mi predstaviti. Postoji kao i kod drugih recepata više sličnih torti jer svaka domaćica kad je prvi put napravi izmeni neke detalje a ime ostane, pa se tako dalje širi više sličnih, dorađenih recepata. Svi su naravno odlični pa je na vama da izaberete koju ćete varijantu praviti. Pored čoko moko torte, postoji još jedna poslsatica koju svi naprosto obožavaju, a to su Ledene kocke. Naš proveren recept za ledene kocke možete naći ovde: Savršene LEDENE KOCKE

Čoko moko torta sa kupovnim – gotovim korama

Najčešće se pominje ona čoko moko torta koja se pravi od gotovih (kupljenih) kora i ona je najjednostavnija za pripremu.

POTREBNO: Za nju vam je potrebno jedno pakovanje gotovih kora za čoko moko tortu, mlevena plazma 300 grama, 250 grama šećera u prahu, 4 čaše kisele pavlake, 500 ml čokoladnog mleka, beli šlag krem 500 grama i naravno dobra volja!

Svaku koru pre ređanja potrebno je natopiti trećinom čokoladnog mleka. Plazma keks i šećer u prahu se pomešaju i doda im se pavlaka. Meša se kašikom. Posebno se umuti šlag krem beli sa kiselom vodom ili hladnim mlekom. Način ređanja je sledeći, kora natopljena čokoladnim mlekom, fil sa plazmom, šlag krem. Mase se dele na tri ili četiri dela zavisno koliko kora ima u paketu, ali je najbolje kad ih je tri.

Ovo je najjednostavniji i najbrži recept za čoko moko tortu, nećete pogrešiti ako njega izaberete jer ćete lako i brzo napraviti prelepu poslasticu.

Čoko moko torta sa domaćim pečenim korama

E sad, za one malo vičnije domaćice postoji i recept za kore koje same peku. Ni one nisu komplikovane pa ako je vaš izbor da same pečete kore, evo i recepta za njih.

KORE 1.

Potrebno vam je 8 jaja, 10 kašika šećera, 6 kašika ulja, 6 kašika mleka, 4 kašike kakaa, 4 kašike brašna, 1 prašak za pecivo. Kora se peče ili odjednom pa se seče kad se ohladi na tri vodoravne kore ili se masa za kore podeli na tri dela i svaka kora peče posebno. Peče se u plehu 20×30, 20-tak minuta, zavisno koju ste varijantu odabrali. Ceo postupak filovanja i natapanja kora je isti kao i sa kupovnim korama.

Pored ovih kombinacija postoje i druge vrste kora koje se isto peku, ali im sastav nije isti.

KORE 2.

Za te kore je potrebno 12 jaja, 12 kašika šećera, 12 kašika brašna, 12 kašika mlevenih lešnika ili oraha, prašak za pecivo  jedan na sve tri kore ili može čak i bez njega da kore ne budu predebele.  Za svaku koru se posebno sprema smesa od trećine ovog materijala. Kore se peku 15-tak minuta na 220 stepeni.

 

KORE 3.

Još jedan zanimljiv recept za kore sadrži 9 jaja, 9 kašika šećera, 9 kašika neskvika, 3 kašike ulja, 9 kašika brašna, 1 prašak za pecivo na sve tri kore. Možete peći jednu koru pa seći na tri dela, a može i tri kore. Ja sam uvek za drugu varijantu jer kore bolje izgledaju. Fil je isti osim što se preko šlaga stavlja i glazura od čokolade za koju vam je potrebno istopiti 100 grama čokolade sa 5 kašika ulja.

FIL

Količina materijala za fil za ove kore se malo razlikuje, ali je postupak filovanja isti.

Potrebno je 750 ml čokoladnog mleka, 750ml kisele pavlake, 250 gr šećera u prahu, 300 gr mlevenog plazma keksa i 400 grama šlaga ili šlag krema koji se izmuti sa hladnim mlekom ili kiselom vodom.

I to je to! Savršena čokomoko torta!

Šta god od ponuđenog izabrali nećete pogrešiti. I kupovne kore su predivne, a i brže se pravi torta. Ako pak volite da pečete vi ih pravite same. Torta je vrlo zahvalna i za kućnu upotrebu, a i za slavlja ako treba poneti. Ako još znate lepo da ukrasite, to će biti pun pogodak, a i oblici se mogu menjati malim egzibicijama nožem. Pa izvolite!

 

Save

Save

Save


Podeli ovaj tekst na: