Kako skinuti višak masnih nalaga sa stomaka i postići ravan stomak? Sasi voda za mršavljenje je nešto što morate da probate dabi ste ispunili svoja očekivanja za lepši i zdraviji izgled!

Kada prodje zimsko vreme i kada se počnemo laganije oblačiti, jedna naša zajednička stvar postaje naša glavna ambicija:kako smršati,zategniti telo i kako smanjiti stomak. Onda tragamo da nadjemo jeftine i brze  dijete i pokušamo da  što pre smanjimo obim svog struka.Imaju odredjene dijete koje daju dosta dobre reyultate kao sto su alkalna dijeta,hrono dijeta i poneki preparat kao sto je amazonsko oko. Uglavnom i veoma često je dovoljno izgubiti višak tečnosti iz organizma da  bi smršali par kilograma za nekoliko dana. Osim toga,  čest je slučaj naduvenost tela pretnja za ravan stomak i savršen izgled.

Da li znate da je krastavac medju najboljim namirnicama koja vam mogu pomoći da smršate brzo i lako?

Ne samo da  je dobar i ukusan za jelo, već se od njega može napraviti zdrav napitak za ravan stomak. Taj magični napitak se zove Sasi voda!

sasi voda recept i iskustva

Sasi voda – najzdraviji napitak za mršavljenje

Sasi voda za mršavljenje dobila je ime po koautoru knjige  “ Dijeta za ravan stomak”  odnosno  Sasi dijete Sintiji Sas ili (Chyntia Sass). Ona kao i svaki nutricionista,preporučuje unos dovoljne količine vode da  bi se pospešio proces mršavljenja.

Koliko treba piti vode?

Uglavnom znamo koliko bi vode trebalo da popijemo tokom dana,a opet mnoge od nas to ne rade. Voda sprečava zatvor,pospešuje probavu i bolji rad creva i samim tim je i problem nadutosti manji. To ne zavisi samo od vode, već i od načina i hrane koju jedemo. Osim toga, dovoljno unošenj vode u organizam sprečava zadržavanje vode u organizmu.

Tečnost je bitna jer može pospešiti razgradnju celulita i masnih naslaga. Ako želite da se oni brže brže istope, poželjno je da nabavite i neki spoljašnji tretman. Specijalna prirodna krema protiv celulita je super rešenje da bi vas izgled bio blistaviji.

Da li je Sasi carska voda za mršavljenje?

sasi voda napitak za mrsavljenje

Sasi voda je carski napitak koji potpomaže izbacivanje vode iz  tela i smanjuje nadutost i ta njena osnovna svojstva čine da ona bude svojevrstan napitak za mršavljenje.

Ako bi bili realni, ne postoji magično sredstvo za topljenje masnih naslaga sa stomaka, ne postoji za sve univerzalno rešenje jer inače bi do sada svi znali za to i ne bi dalje tragali i opterećivali se dijetama i načinom ishrane. Sassy voda je odlična za mršavljenje,ali nije magična.

Sassy voda nije neka komercijalna skupa voda, već voda koju možete napraviti kod svoje kuće koja je obogaćena određenim sastojcima,a može vam pomoći da za 4 dana izgubite 3 kilograma.

Sasi voda recept za mrsavljenje?

Sad ćete da vidite šta vam sve treba da napravite Sasi vodu za mršavljenje.

Recept za Sasi vodu:

2 litra vode

1 srednje veličine krastavac

jedan limun srednje veličine

1 manji koren đumbira i

12 listova sveže ili ako nije sezona jedna kašika suve mente.

Priprema Sasi vode je sledeći:

Sipajate 2 litra vode u stakleni bokal ili šerpu. Flaša je nije praktična jer ima usko grlo. Možda ćete nekako uspeti da ubaciti sastojke, ali iz flaše ćete ih teško izbaciti napolje.

Svež krastavac dobro operite, oljuštite i naseckajte na tanke kolutove.

Limun takodje dobro operite i isecite na kolutove, sve sa korom tj. nemojte da ga ljuštiti.

Operite i očistite koren đumbira i narendajte. Potrebna  vam je jedna kašika tako narednanog korena, ako ga nadjete svežeg u prodavnici,ali se može napraviti i Sasi voda sa đumbirom u prahu.Uberite i operite 12 listova sveže mente,ako ste uspeli da nabavite ili dodajte kašiku suve mente.

Sve te sastojke stavite u bokal,teglu ili šerpu  sa vodom i ostavite da prenoći! Za to vreme, voda će se primiti vitamine i minerale iz  limuna,krastavca i djumbira. Kada je ujutru procedite videćete da ste  napravili ukusnu,negaziranu,aromatičnu i zdravu mineralnu vodu!

Pripremljenu i napravljenu količinu Sasi vode od 2 litra popijte u celosti tokom sutrašnjeg dana. Počećete pre prvog jutarnjeg obroka i raspodelite je ravnomerno tokom celog tog dana.

Veoma je važno da uvek koristite sveže namirnice za pripremu Sasi  vode. Nemojte više puta koristiti isti limun,mentu,krastavac ili djumbir za mrsavljenje u drugoj vodi jer je iz njih već izašla većina hranjivih materija, pa vasa tako pripremljena sasi voda neće imati efekta.

 sasi voda za mrsavljenje

Kako deluje Sassy voda  za mršavljenje

Odaćemo vam tajnu kako smanjiti stomak uz pomoć ovog jednostavnog napitka.Pre svega, tajna je u ovim sastojcima:

Krastavac je odličan jer ima 16 kalorija i sastoji se uglavnom od vode. On prirodno deluje kao diuretik i omogućava i pospešuje izbacivanje vode iz organizma. Deluje veoma blago na sistem za varenje i sprečava nadutost.  Pored toga, veoma je bogat hranjivim materijama,bakrom,magnezijumom i kalijumom.

Đumbir je veoma zdravo povrće koji takođe utiče na mršavljenje jer deluje umirujuće na stomak,veoma smanjuje nadutost i samim tim obim vašeg stomaka.

Limun ima svojstvo da sprečava oticanje stomaka uz to je veoma bogat vitaminom C koji deluje kao antioksidant i potpomaže čišćenju i izbaciavanje toskina iz tela.

Listovi nane deluju umirujuće na čulo mirisa i na taj način smanjuju želju za hranom i apetit. Pored toga, od nane listovi daju specifičan i osvežavajuć ukus ovoj vodi. Menta je inače poznata kao biljka koja smiruje organizam i digestivni trakt.

Na koji nacin Sassy voda topi masne naslage?

Nekoliko osnovnih činjenica je da ukoliko imate veliki stomak i više slojeve sala , ova voda neće sve istopiti. Ali, ako je vaš stomak većeg obima posledica zadržavanja vode,nagomilavanja toksina ili loše probave i ukoliko imate manji višak kilograma, onda je ova Sassi voda prava stvar i može vam pomoći da se za relativno kratko vreme imate ravan stomak.

Na koji nacin piti sasi vodu?

Sasi voda za mrsavljenje je nabolja kada se pije hladna, zato sto tada našem organizmu treba više vremena da je zagreje na temperaturu našeg tela i samim tim troši više kalorija.To dodatno može biti sredstvo koje topi masne naslage.

Sassy voda je  napitak koji je odlična za početak svake dijete jer ona omogućava da brzo i lako očistite organizam, i da pomogne da se kasnije u toku procesa mršavljenja izborite uz pomoć najvaznijeg načina a to je regulacijom ishrane. Na sličan način možete pokušati i isprobati sok od paradajza.

Drugi način delovanja na koji deluje ovaj napitak na smanjenje telesne težine i mršavljenje jeste činjenica da vas njegovo pravljenje forsira vas same da popijete predviđenih 2 litra vode dnevno. Već smo ranije rekli da je unos dovoljne kooličine vode veoma bitan faktor za ravan stomak.

Koliko dugo se pije Sasi voda iz iskustva?

Preporuka iz iskustva je da se ova voda pije najmanje 4 dana. Za to kratko vreme iz tela ćete izbaciti suvišne gasove,vodu i detoksikovati vaše telo. Naravno vi ne morate prestati da pijete ovu vodu  već nastavite izbacivanje tecnosti iz organizma na prirodan nacin.Odmah ćete primetiti razliku. Vaš stomak će biti ravniji,ali morate ispoštovati jedan uslov –  Sasi voda za mrsavljenje treba da bude ispraćena odgovarajućim režimom ishrane .Naravno mi ćemo Vam pomoći i oko toga.

sasi voda od krastavaca

Predstavljamo vam sasi dijetu za ravan stomak i tanje butine!

Osnovna pravila Sasi dijete su sledeća:

  1. Prva četiri dana pijete 2 litra Sasi vode dnevno. Pri tom jedete oko 1200 kalorija na dan. Hrana koje ne treba prekoračiti taj iznos u kalorijama treba da bude bogata proteinima,gde spada nemasno meso, riba , žitarice,voće i povrće. Dozvoljeno je konzumiranje mono-nezasićenih masti kao što su ulje susama,maslinovo ulje,ulje suncokreta,repice,orašasti plodovi i slično. Njih treba da unosite u skoro svakom obroku, jer će vas držati sitim,nećete osećati glad,a nećete uneti mnogo kalorija.

Šta je važno u vezi sasi dijete za ravan stomak

Izbegavajte povrće koja izazivaju nadutost i gasove kao što su pasulj,grašak,brokoli,crni luk i slično..

2.Nakon toga možete unositi i do 1600 kalorija na dan. Ovde postoji pravilo broja ČETIRI. Ovaj broj kalorija treba da bude podeljen na 4 ravnomerna obroka, svaki oko 400 kalorija, koje jedete na odprilike 4 sata. Ovaj program takodje traje 4 nedelje.

Kao i sve dijete, i Sasi dijeta se bazira na smanjenom unosu kalorija. Ona po težini i istrajnosti spada u srednje teške dijete.  Prednost ove sasi dijete je podela obroka na 4 dela tokom celog dana. Kada jedete više obroka po malo,imate uvek osećaj sitosti i na taj način zavaravate glad. Sasi napitak ovde takodje igra veoma važnu ulogu – čini vaš stomak punijim,olakšava probavu i sprečava želju za hranom.

Šta je važno da zapamtite

Predpostavljam da ćete naići i na tvrdnje da ova voda topi masne naslage, pa Vam kažemo to ne treba shvatiti bukvalno.Nećete imati rezultate bez pridržavanja ovog režima ishrane i smanjenja unosa kalorija.

Sasi dijeta iskustva i rezultati

Ovu sasi vodu napraviti nije teško, posebno od proleća do jeseni kada je sezona krastavaca i kada ih možete nabaviti sveže i po veoma jeftinoj  ceni. U letnjim danima,lepše i bolje je piti ovakav napitak za osveženje nego običnu vodu. Probajte da  naprimer da popijete čašu Sasi vode ujutru pre doručka i videćete rezultate već posle 2 sata.

sasi voda

Koliko možete izgubiti kilograma uz Sasi vodu i Sasi dijetu?

Na osnovu iskustva procenjujemo na oko 3 kilograma za 4 dana( što je uglavnom voda iz organizma) i ukupno oko 10 kilograma tokom cele dijete tj. za mesec dana  (koje je uslovljeno posledicom smanjenog unosa kalorija). Uz sasi režim ishrane najbolje je da uključite i program odredjenih fizičkih vežbi. Idite postepeno sa tim i nemojte forsirajte sebe u vežbama već polako povećavajte kako vreme bude odmicalo. Ne vežbajte po svaku cenu ako je ovo velika promena u vašem načinu života i ishrane. Poćnite onda bar sa šetnjom.

Sasi napitak za skidanje sala sa stomaka i Sasi dijeta kao i sve dijete mogu  imati neke negativne posledice čak i na samom početku njihove primene. Kao posledica smanjenog broja kalorija koje unosite možete da se osećate slabo,bez energije i letargično, ali već za nekoliko dana ćete prevazići to stanje.  To nije za sve pravilo. Može se desiti da uopšte ne osetite nikakve tegobe i posledice!

Takodje treba imati na umu da  Sasi voda za mršavljenje i ovaj plan ishrane koji ide uz nju nisu za pasivne osobe i za one koji nemaju određeni ritam života. Teško ćete podeliti 4 obroka na svaka 4 sata ukoliko ste navikli da spavate puno i da ne možete da priuštite sebi to vreme predvidjeno za obroke. Najbolje je da se u stratu dobro organizujete.  Počnite recimo u 8 ujutru i završite sa obrocima u 8 uveče. Na ovaj način nećete leći punog stomaka u krevet i imaćete vremena da ih sagorite pre spavanja i sprečićete pojavu gorušice.

sasi dijeta

Disciplina u ishrani i disciplina u načinu života najčešće idu zajedno u paketu!

Već za par dana ćete primetite poboljšanje.Vaš stomak možda neće biti potpuno ravan, ali ćete se sigurno osećati bolje jer ste izbacili toksine i rehidrirali vaš organizam jer neće više zadržavati vodu. Osećaj će biti bolji i neće se samo vaš stomak izravnati, već se mogu ispeglati donekle i vaše bore, koža će izgledati zdravije i sjajnije jer će biti dobro hidrirarana.

 

Nećete rešite svoj problem sa viškom kilograma ako nastavite da unosite mnogo kalorija,a popijete neki napitak za ravan stomak . Jer kako smanjiti stomak? Samo pravilnom ishranom! Sasi voda može da bude deo vašeg života kao faktor koji smiruje vas stomak i sprečava zadržavanje vode u organizmu.

Ako imate relativno vitku figuru ali obiman stomak i nemate prevelik višak kilograma, ova Sasi voda za mršavljenje može biti za vas čarobni napitak i vaš spas.

Probajte – sezona krastavaca je pred nama, a i listovi sveže nane su lakše dostupni! Uveče pripremite vaš napitak za gubitak kilograma, a ujutru  započnite dan na nov i zdrav način – čašom Sasi napitka – mineralne vode koju ste sami napravili kod svoje kuće.

Napravite svoj novi ritam i sledite ga bar jedno mesec dana, a onda nam obavezno javite rezultate!

Save

Save


Podeli ovaj tekst na: